Hoi,

ik ben Cate Oeverhaus

Ik ben geboren in Capelle aan den IJssel bij Rotterdam. Ik heb Vormgeving en Communicatie gestudeerd. Eerst vanwege mijn interesse in ontwerpen, maar tijdens de opleiding kwam ik er achter dat ik de psychologie achter het marketing-proces leuk vind. Waarom nemen mensen bepaalde beslissingen en hoe kun je gemanipuleerd worden (door marketing) om andere beslissingen te nemen.

Ondertussen zat ik in therapie om trauma’s uit mijn kindertijd te adresseren. Naast de reguliere therapie was ik op zoek naar holistische manieren om te genezen. Ik deed eerste graad Reiki, wat ik fantastisch vond. Maar wat echt een grote impact op me had, was Louise Hay’s boek 'You Can Heal Your Life'. Daarin stelt ze dat je gedachten je ziek (mentaal/fysiek) kunnen maken en dat, door je gedachten te veranderen, je jezelf beter kunt maken. Hoewel de mind/body-connectie in de jaren negentig nog minder geaccepteerd werd door de reguliere geneeskunde (inclusief mijn therapeut) dan nu, was ik geïntrigeerd. En zo startte mijn zoektocht naar wijsheid.

Ik trouwde met mijn beste vriend in 1998 en we zijn gezegend met 3 prachtige kinderen. Ze zeggen dat kinderen je belangrijkste leraren in het leven zijn en die van ons zijn dat zeker. Onze oudste huilde 24/7; dat was een grote uitdaging voor me. Hoe kon ik hem helpen? Ik ging op zoek naar alternatieve manieren voor fysieke genezing.  

Het werk van mijn man bracht ons naar Azië met al haar aanwezige wijsheid. Ik ontmoette Vikas Malkani tijdens een koffie-ochtend voor expats in 2008. Ik had nooit gedacht dat meditatie iets was dat ik zou kunnen. Maar toen legde Vikas uit dat we 60.000 gedachten per dag hebben en dat we masters zouden zijn als we dat aantal terug kunnen brengen naar 1.000 en ze ook nog positief maken. Opeens leek mediteren me niet meer onmogelijk en dus schreef ik me in.

Is het niet fantastisch om een gebruiksaanwijzing voor je leven te hebben?

Na de eerste Meditatie Cursus ervoer ik al de grote voordelen. Mijn huisartsen hadden me altijd valiums voorgeschreven om te kunnen omgaan met angsten en stress-gerelateerde migraines. Nu had ik technieken om met stress om te gaan. Zelfs in het midden van een paniek-aanval ben ik in staat om mezelf te kalmeren en er vanaf te komen door ademhaling. Het heeft alles te maken met de wisdom van de mind. Na 25 jaar gebruik te hebben gemaakt van kalmeringsmiddelen, gooide ik de pillen in de vuilnisbak en heb ik nooit meer terug gekeken. Ik volgde iedere cursus van Vikas. En, omdat ik altijd een passie heb gehad voor fysieke genezing, studeerde ik ook acupressuur bij Dr. T.T. Ang en werd ik Reiki Master bij Sally Forrest in Soulcentre, beide in Singapore.

Door alle grote voordelen van meditatie en wijsheid, geleerd van Vikas, die ik zelf ervoer, wilde ik deze dolgraag met anderen delen. En dus werd ik meditatie-leraar en life-coach, gecertificeerd door Vikas Malkani in Soulcentre Singapore.

Door les te geven aan vooral vrienden, eerst in Amerika en later in Nederland, zagen mijn man en ik hoeveel meer mensen voordeel zouden kunnen hebben van leren hoe de mind werkt. Het was onze droom om ons eigen bedrijf te starten sinds we gecertificeerde leraren en coaches werden in Singapore en nu, in 2020, hebben we die droom gerealiseerd.

Als we een nieuw apparaat kopen, lezen we de gebruiksaanwijzing voordat we het gaan gebruiken, toch? Zou het niet fantastisch zijn om een gebruiksaanwijzing te hebben voor je mind en je leven? Hoe werkt het en hoe kun je het het beste gebruiken? Want als je je mind op de juiste manier weet te gebruiken, verkrijg je daarmee zoveel meer controle over je leven. Het leven is nooit voorspelbaar:  soms gebeuren er onverwachte dingen. Maar met de juiste technieken wordt het leven zo veel makkelijker en leuker. Dat is zeker zo voor mij.

 

Meditatie heeft mijn leven enorm verbeterd en het kan jouw leven ook veel beter maken!

 

U kunt ons ook vinden via social media