Terug naar Anton’s mind


Iedereen kan veranderen!

zaterdag, 19 juni 2021

Er was eens een wijze, verlichte vrouw. Ze was master over haar leven. Toch wist ze dat ze nog geen volledige controle had. Ze was verslaafd aan chocola. Altijd als ze chocola zag, moest ze het eten. Ze genoot maar chocola had controle over haar. Dat wilde ze veranderen. Ze wilde zelf bepalen wanneer ze het at. Ze wilde niet meer onbewust ieder stuk chocola eten dat ze zag.

De master kocht een mooie schaal en acht heerlijke stukken chocola. Ze zette de schaal met de chocola erin op tafel. En zei tegen zichzelf: ‘De komende 21 dagen mag ik kijken naar de chocola, mag ik bedenken hoe heerlijk het zou smaken maar ik mag het niet eten.’ En zo geschiedde. Ze genoot van de aanblik maar at geen chocola. Ze bleef zich bewust van haar doel. Na 21 dagen was haar chocoladeverslaving over. Ze was nu ook master over chocola.

Gewoontes veranderen willen we allemaal. Maar vaak lukt het niet. Van de master en haar chocola kunnen we leren hoe het kan.

De MASTER-FORMULE-VAN-DRIE voor VERANDERING

1.     Weten wat je wilt

Alle verandering begint bij weten wat je wilt veranderen. De master is duidelijk: ze wil van haar chocolaverslaving af. Jij bepaalt wat je wilt veranderen. Ik zeg dat nog een keer: JIJ bepaalt. We willen vaak veranderen omdat anderen dat van ons wensen of verwachten. Je partner of je ouders bijvoorbeeld. Willen veranderen voor een ander is geen basis voor succes. JIJ moet het willen. Anders is het te makkelijk om op te geven als het even niet lukt. Denk eens na over de volgende vraag: als jij het echt wilt, wie kan jou dan tegenhouden? Alleen jij zelf!

2.     Actie nemen

De meest succesvolle mensen hebben discipline. Discipline om actie te nemen helpt je om je doelen te bereiken. De master eet 21 dagen geen chocola. Ze neemt verantwoordelijkheid en bereikt haar doel. Jij kunt dat ook. Begin klein. Maak een afspraak met jezelf voor vandaag. Kom die afspraak na. En dan morgen weer. Leef per dag en laat jezelf iedere dag zien dat je het kunt. Discipline opbrengen vergroot je discipline! Je krijgt meer vertrouwen in jezelf. Het wordt makkelijker om de afspraak die je hebt met jezelf, na te komen.

Het vergt ongeveer 21 dagen om van een gewoonte af te komen. Dat valt eigenlijk best mee, toch?

3.     Bewustzijn

Weten wat je wilt? Ok. Discipline om actie te nemen? Ok. Maar… toch is het veranderen van een gewoonte vaak geen succes. We geven op. We laten ons afleiden. Stap 3 is bewust zijn. Dit is de belangrijkste stap. Bewustzijn komt van het trainen van je mind. Met een getrainde mind blijf je actief bewust van wat je wilt (stap 1) en ben je actief gericht op het nemen van actie (stap 2). Je laat je niet afleiden. Je leidt je eigen leven. Je wordt niet geleefd. 

Gebruik de MASTER-FORMULE-VAN-DRIE en verander gewoontes:

1)     Wees duidelijk wat JIJ wilt veranderen

2)     Neem iedere dag actie

3)     Train je mind om bewust te zijn van wat je wilt en doet

En VIER… 

Als je ook nog bewust geniet van wat je doet, vergroot je je kans op succes verder. De wijze vrouw genoot eerst 21 dagen van de chocola op tafel en van het nakomen van haar voornemen er niet van te eten. Daarna genoot ze van het zelf bepalen wanneer ze het at en natuurlijk van de heerlijke smaak van de chocola! Als je bewust geniet, wordt het bereiken van je doel makkelijker.

Train je mind bij Mind ur Life

Mind ur Life biedt de beste mind training programma’s van Azië in Nederland. Meld je aan voor de trademark Meditation Made Simple training en transformeer je leven!

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media