Terug naar Anton’s mind


Meditatie, de Stabilisator van het Leven

dinsdag, 18 augustus 2020

In mijn vorige blog schreef ik over een aantal misvattingen betreffende mediteren; verkeerde ideeën die je er wellicht van afhouden om het te leren en te beoefenen.

Dat zou jammer zijn, omdat meditatie de nummer 1 life skill is waar iedereen voordeel van kan hebben.

Er bestaan veel definities van meditatie.

Ik zou er graag drie met je willen delen om je inzicht te geven in wat meditatie is, welke voordelen meditatie kan hebben en om je hopelijk te inspireren om deze krachtige wetenschap te leren.

 

Meditatie is mind-training

Meditatie is het trainen van je mind om je gedachten en focus bewust te kiezen.

Iedere dag ervaren we allerlei gevoelens. Goede en slechte, gelukkige en ongelukkige, enthousiaste en verveelde, succesvolle en falende en vele andere. Realiseer je je dat deze gevoelens worden veroorzaakt door je (bewuste of onbewuste) gedachten?

Onze gedachten ontstaan in onze mind.

Meditatie maakt ons bewust van onze mind en onze gedachten. En door meditatie kunnen we onze mind trainen om onze gedachten te kiezen.

Als we leren onze gedachten bewust te kiezen dan kunnen we controle uitoefenen over hoe we ons voelen.

Maar er is meer. Ons denken is de basis voor onze acties en middels onze acties creëren we ons leven. Mind-training helpt ook om ons leven meer bewust te creëren.

Meditatie is dus een krachtige manier om onze mind te trainen en te gebruiken om gedachten te kiezen waardoor we ons goed voelen en die helpen het leven te creëren dat we willen!

 

Meditatie is de wetenschap van vrijheid en kracht

Meditatie maakt je bewust van de vrijheid en de kracht die je hebt over je leven.

Heb je wel eens het gevoel dat je geleid wordt door je leven? Dat je geen controle hebt over je leven? Maar maar dat de vele verplichtingen die je hebt, controle hebben over jou?

Meditatie is een wetenschap. Het is een eeuwenoude methode die gegarandeerde resultaten levert door beoefening ervan met discipline en toewijding. De ervaringen van de vele mensen die mediteren bewijzen dit.

Meditatie maakt je bewust van je leven en doet je realiseren dat je vrij bent in het maken van je eigen keuzes. Meditatie geeft je de empowerment het leven dat je wenst te creëren door je je verantwoordelijkheid en innerlijke kracht te laten zien.

Meditatie laat je inzien hoeveel macht je hebt over je leven en hoe je verbeteringen en veranderingen die je wenst kunt maken.

 

Meditatie is de stabilisator van het leven

Meditatie helpt je om stabiel te blijven in de moeilijkere momenten van je leven.

We weten allemaal dat het leven ons goede en slechte tijden geeft. Het leven is een achtbaan met ups en downs. In uitdagende tijden is het moeilijker om gelukkig, positief en gefocust te zijn en in balans te blijven.

Hoe we omgaan met het leven is afhankelijk van ons interne systeem van gedachten en gevoelens.

Meditatie stelt je in staat om betere controle uit te oefenen over je interne systeem. Door meditatie kun je je innerlijke weerbaarheid (resilience) en kracht vergroten, waardoor je kalmer zult blijven in de stormen van het leven.

Innerlijke meditatiekracht helpt om jezelf beter te managen in zowel de goede als de slechte tijden. Door jezelf beter te managen zul je het leven beter kunnen managen.

Door meditatie versterk je jezelf van binnen. Door stabiel van binnen te zijn, kun je beter omgaan met de externe wereld, onafhankelijk van de omstandigheden. Meditatie helpt om je leven te stabiliseren.

 

Voordelen van meditatie

Meditatie kan vele verschillende voordelen hebben. Hier is een overzicht van de vele voordelen die ik zelf heb ervaren in mijn leven en die ik heb gezien in de levens van andere mensen die mediteren:

 • Betere gezondheid
 • Toegenomen geluk
 • Meer veerkracht (resilience)
 • Beter slapen
 • Gevoel van meer vrij-zijn
 • Verbeterde focus en concentratie
 • Meer rust en kalmte
 • Betere relaties
 • Minder stress
 • Hogere productiviteit
 • Gevoel van empowerment
 • Meer resultaten en succes
 • Verbeterd zelfvertrouwen

En meditatie gaat veroudering tegen!

 

Meditatie is de nummer 1 life skill die iedereen zou moeten leren.

Je wilt me misschien vragen hoe je kunt weten dat dit soort voordelen er ook voor jou zullen zijn. Mijn antwoord is dat je het alleen zult zien als je erin gelooft. En dus is mijn advies aan je om de wijsheid en een aantal technieken van meditatie te leren van de juiste leraar en dan over te gaan tot beoefening ervan.

Vergeet de misvattingen, leer mediteren en sta versteld van de positieve impact op je leven.

Olga, een recente Meditation Made SimpleTM student van mij, gaf de volgende feedback op haar training: ‘Deze cursus heeft werkelijk mijn leven op een positieve manier getransformeerd doordat mijn denkpatronen zijn veranderd.’

Neem contact met ons op als je er klaar voor bent om je leven ook positief te veranderen.

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media