Terug naar Anton’s mind


Schrijf je eigen ideale levensverhaal

dinsdag, 4 augustus 2020

Stel je voor dat ik je een wit vel papier en een pen geef.

Stel je vervolgens voor dat ik je vraag om die pen in je hand te nemen en om je ideale levensverhaal op het vel papier te schrijven. Je krijgt er 24 uur voor.

En stel dat je de pen oppakt en begint te schrijven.

Wat denk je dat het resultaat zal zijn?

Is je ideale levensverhaal precies hetzelfde als je huidige levensverhaal?

Of zullen er verschillen zijn? Zijn er dingen in je huidige leven die je idealiter zou willen veranderen?

Voor de meesten van ons zal het leven niet (volledig) overeenkomen met ons ideale leven.

Als we deze oefening doen, dan kan het zijn dat we ons realiseren dat we liever een andere baan zouden hebben. Of dat we andere relaties zouden willen onderhouden in ons ideale leven. Of dat we meer zelfvertrouwen willen hebben en meer lef om onze dromen na te streven. Of…

Als je een bewuste poging doet om op deze manier naar je leven te kijken, word je je bewust wie je zou willen zijn, wat je zou willen doen en wat je zou willen hebben. Je wordt je meer bewust van je leven. Je begint je te realiseren wat echt belangrijk is voor je.

Misschien dat je op dit moment wilt vragen: ‘Ja, dus? Mijn leven is mijn leven en er is niet veel dat ik daar aan kan doen, toch?’

Uhm… nee, er is wel degelijk veel dat je er aan kunt doen!

Zoals Vikas Malkani zegt: ‘Jij bent de schrijver van je eigen levensverhaal!’ Niemand anders dan jij schrijft het verhaal van jouw leven. Met andere woorden: jij creëert je eigen leven.

Je creëert je leven op basis van de gedachten in je mind en de acties die je neemt. Je mind is een krachtig instrument voor creatie.

Het is echter zo dat de meesten van ons niet heel effectief gebruik maken van de mind. Wat resulteert, is een leven dat niet lijkt op ons ideale leven.

Maar maak je geen zorgen. Hier is een krachtige wijsheids-les: we kunnen allemaal veranderen!

Door de juiste mind-training kunnen we leren hoe we onze mind kunnen gebruiken om het leven te creëren dat we willen. Een getrainde mind helpt bij het schrijven van de toekomstige hoofdstukken van ons leven in lijn met ons ideale levensverhaal.

Hoe klinkt dat?

Hoe jonger we leren over de kracht van onze mind, hoe eerder we kunnen beginnen met het schrijven van het levensverhaal dat we willen.

Mind-training voor je kind is de beste steun die je kunt geven aan je kind. Het is een noodzakelijke en waardevolle toevoeging aan iedere educatie.

Mind-training voor volwassenen is de beste investering die je in jezelf kunt doen. Het geeft je het bewustzijn en de hulpmiddelen om het leven te creëren dat je wilt.

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media