Terug naar Anton’s mind


Volg je droom

dinsdag, 30 juni 2020

SoulKids™ is een fantastisch programma en heel goed voor ieder kind. Op school leer je taal en rekenen. Bij SoulKids™ leer je levensvaardigheden (life skills) om gelukkig en succesvol te leven.

Kinderen houden van SoulKids™. En dat is wat ze in hun feedback delen. Sara, een prachtig, slim klein meisje, deed mee aan SoulKids™ toen ze 10 jaar oud was. Dit is wat ze een paar jaar later aan me schreef:

 

'Toen ik voor de eerste keer naar SoulKids ging, was ik nerveus en maakte ik me zorgen. Wie zou onze mentor zijn? Zou hij of zij aardig zijn? Zou ik er belangrijke levenslessen leren? Toen ontmoette ik Anton. Door zijn vriendelijke en enthousiaste persoonlijkheid verdwenen al mijn angsten en wist ik dat ik van iedere seconde van SoulKids zou genieten. En dat heb ik ook gedaan!

Maar mijn ervaring met Anton eindigde daar niet. Hij stuurde me een aantal e-mails waarin hij me herinnerde aan SoulKids, hoe je positief naar het leven kunt kijken, en dat ik uniek, speciaal en ab(ove)normaal ben!

Zelfs toen ik naar Zuid-Afrika verhuisde, kreeg ik nog aanmoedigende mails van hem om dapper te zijn en om mijn grote passie, om schrijver te worden, niet te vergeten. Hij stuurde me ook 3 boeken: de 'Sara' trilogie, en het raakte me echt dat hij me na al die jaren nog niet was vergeten! 

Hierbij wil ik je bedanken en zeggen dat je me echt hebt geïnspireerd, Anton, en ik wens je heel veel geluk!'

 

Bij SoulKids™ moedigen we kinderen aan om hun beste zelf te zijn. En we moedigen ze aan om te doen waar ze van houden, om hun dromen te volgen. Waarom? Omdat je het beste bent in de dingen waar je van houdt. Eén van de geheimen voor succes is te doen waar je van houdt. 

Het is goed om te dromen. Het is goed om in contact te zijn met je dromen. En het is goed om grote dromen te hebben, omdat je leven nooit groter zal zijn dan je dromen.

Kinderen hebben dromen, we hebben allemaal dromen. Ik wil graag twee belangrijke tips met je delen: 

(1) vergeet je dromen niet: ze leiden je naar een groots en gelukkig leven.

(2) voor ouders: beslis niet over de dromen van je kind; leef je eigen dromen en laat je kind zijn of haar dromen volgen. 

 

Bij SoulKids™ vragen we kinderen wat ze later willen worden. Sara was daar zo duidelijk over: 'Ik wil schrijver worden!' Ik herinner me nog steeds hoe blij ze keek en hoe ze lachte toen ze dat zei. Ze wist het zeker, simpelweg omdat ze zoveel van schrijven hield. Dat is waarom ik haar hielp om aan haar droom te blijven denken nadat ik haar ontmoette bij SoulKids™. Het is heel goed om je kind te helpen in contact te komen met zijn of haar droom en je kind aan te moedigen die droom te volgen.

Kinderen zijn fantastisch. SoulKids™ helpt ze zich dat te realiseren en zich bewust te worden van hun dromen. 

Iemand die zijn of haar droom volgt, heeft de grootste kans op een gelukkig en succesvol leven.

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media