Terug naar Anton’s mind


Train je mind, zie de regenboog tussen de wolken

dinsdag, 16 juni 2020

2020 is een uitdagend jaar voor de wereld. Het COVID-19 virus heeft voor een 'lockdown' van een groot deel van de wereld gezorgd en heeft angst en zorgen gecreëerd in de minds van veel mensen. George Floyd’s tragische dood heeft geleid tot boosheid, frustratie, wanhoop en protesten over de hele wereld en emotionele oproepen voor gelijkheid voor alle mensen. 

De externe wereld zal altijd uitdagingen voor ons hebben. Niet continu, maar er zullen zo nu en dan mensen en gebeurtenissen en omstandigheden en situaties zijn die ons 'triggeren' en beïnvloeden. 

Er is een belangrijke wisdom les die zegt: je ziet de wereld niet zoals die is, maar zoals je zelf bent.

Ik leg deze wijze les altijd uit met de hulp van gekleurde brillen. Stel je voor dat we drie brillen hebben, één met groene glazen, één met blauwe glazen en één met rode glazen. Nu zetten we één voor één deze brillen op. Wat zie je dan? Eerst zie je een groengekleurde wereld, dan zie je een blauwgekleurde wereld en tenslotte zie je een roodgekleurde wereld. Het is dezelfde wereld maar door de verschillende brillen zien we de wereld in verschillende kleuren.

Dit is ook hoe het werkt voor mensen. Mensen kijken naar de wereld met verschillen in mindset. Je mindset bepaalt wat je ziet. Mindset is je onzichtbare 'bril' waardoor je de wereld ziet. We kijken allemaal naar dezelfde wereld maar we zien verschillende dingen omdat we een verschillende mindset hebben. Je ziet de wereld niet zoals die is, maar zoals jij bent.

Zie je boosheid of zie je zorg? Zie je haat of zie je liefde? Zie je slechte mensen of zie je goede mensen? zie je problemen of zie je mogelijkheden? Zie je lelijkheid of zie je schoonheid? Zulke tegenovergestelden zijn altijd beide aanwezig. 

Weet je wat je liever zou willen zien? Het negatieve of het positieve?

En weet je dat je een keuze hierin hebt? Er is niemand anders dan jij die besluit over je mindset. Je hebt je mindset in eigen handen!

Waarom is mindset zo belangrijk? Omdat je nooit een positief leven zult creëren met een negatieve mindset.

Als ik mensen train en coach een positieve mindset te ontwikkelen, krijg ik vaak de vraag: “betekent dit dat ik blind moet worden voor wat er om me heen gebeurd? Dat ik niet meer geef om tragische gebeurtenissen?" En mijn antwoord is: “Nee, dat is totaal niet wat een positieve mindset is. Een persoon met een positieve mindset leeft in precies dezelfde wereld en observeert dezelfde dingen als ieder ander. Maar die persoon kiest er bewust voor om zijn/haar mind te focussen op het positieve en het goede, wat de situatie ook is.” Met andere woorden: een persoon met een positieve mindset heeft een ingebouwde bril met positieve glazen.

Je creëert een positief leven met een positieve mindset!

Meditatie helpt om je mind te trainen een positieve focus te ontwikkelen. Een meditatieve mind helpt om de schoonheid in de wereld te zien, wat de omstandigheden ook zijn. Als je vandaag bang bent of je zorgen maakt, weet dan dat je je mind kunnen trainen en veranderen om zo de mooie dingen in de wereld te zien.

Zie je de regenboog?

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media