Terug naar Anton’s mind


Het verhaal van Caitlin - de kracht van zelfvertrouwen

dinsdag, 9 juni 2020

Ik wil je graag vertellen over Caitlin, een fantastisch 11-jarig Brits meisje, die meedeed aan één van mijn SoulKids™ workshops in Singapore.

Caitlin kwam aan met haar mama en papa op de ochtend van de 1e dag van het programma. Haar fysieke uitstraling en de blik in haar ogen gaven geen blijk van veel vertrouwen. Ze liep langzaam en met haar schouders omlaag en haar ogen volgden haar schouders naar de grond; niet een zelfverzekerde blik van 'hier ben ik'. Toen ze de kamer binnenliep waar een paar andere kinderen aan het spelen waren en plezier hadden, zag ik een nieuwsgierige blik in haar ogen die zei: 'ok, laat ik kijken wat er hier gebeurt'.

Als we beginnen met de workshop let ik altijd goed op de kinderen om hun reacties te zien op de nieuwe omgeving en de mentor (i.e. ik). Dit helpt om een connectie en interactie te krijgen met ieder kind. Ik lette ook op Caitlin en ik zag dat ze zich meer op haar gemak ging voelen, snel nadat we begonnen waren. Haar ogen begonnen te stralen en ik zag aan de expressie op haar gezicht dat ze klaar was om te leren en te groeien. In slechts 30 minuten was Caitlin helemaal aanwezig en aan het genieten. 

Ze was heel actief gedurende de twee dagen, genoot van de spellen en de verhalen en leerde van de verschillende life skill-lessen. Ze groeide enorm tijdens de workshop. Ik kon het zien, horen en voelen. En toen ze de workshop verliet, liep ze als een meer zelfbewust en zelfverzekerd meisje naar buiten. 

Ik vind het altijd super om feedback te krijgen van de kinderen en/of de ouders ten aanzien van veranderingen die ze hebben waargenomen na SoulKids™. Zo sprak ik met Caitlin’s vader drie weken na de workshop.

Toen ik hem vroeg of hij impact bij Caitlin had gezien van de workshop, vertelde hij mij het volgende: “Jazeker, Anton. We zijn verrast en zeer onder de indruk van haar. Tijdens het avondeten na het afronden van de workshop vertelde Caitlin ons dat het al lang haar droom was om mee te doen aan de jaar-president-verkiezingen op haar school. Dat wisten we niet, dat verwachten we niet, ze had het ons nog nooit verteld. We vonden het mooi om te horen. Toen, nog meer verrassend, vertelde ze dat er nog een week was om je te nomineren voor de verkiezingen en dat ze had besloten om er voor te gaan!”

Ik was echt onder de indruk van Caitlin en vroeg haar vader hoe het was gegaan.

Hij zei: “Ze heeft zich genomineerd, ze heeft zichzelf gepresenteerd aan veel leerlingen uit haar jaar en, na twee selectieronden, zijn er nu nog twee kandidaten in de race en één daarvan is Caitlin! Door SoulKids is haar zelfvertrouwen om haar droom waar te maken enorm gegroeid!”.

Het is fantastisch om dit soort feedback te horen. Kinderen zijn tot zo veel in staat. En soms hebben ze wat hulp en support nodig om hun potentie er uit te halen. Als SoulKids™ mentor en -coach is het mijn grote passie om kinderen zelfvertrouwen aan te leren. Ik noem zelfvertrouwen het 'geheime ingrediënt' voor een gelukkig en succesvol leven.

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media