Terug naar Anton’s mind


Echt geluk komt van binnen, niet van een Ferrari!

dinsdag, 26 mei 2020

Wie kan voordeel hebben van meditatie? Ik heb een simpel antwoord op deze vraag: iedereen!

Ben je het met me eens dat we allemaal op zoek zijn naar geluk in ons leven?

Mensen zoeken op verschillende manieren. Sommigen kopen een mooie auto. Sommigen doen aan fysieke training om fit en sterk te worden. Sommigen zorgen voor anderen. Sommigen zoeken een hele mooie partner. Sommigen zoeken de natuur op om te genieten van rust en kalmte. Sommigen werken met kinderen. Sommigen eten een heerlijke maaltijd. We doen dit allemaal omdat we gelukkig willen zijn.

We zoeken andere mensen om ons gelukkig te maken, bijvoorbeeld onze partner of ons favoriete sport-team. We zoeken dingen om ons gelukkig te maken, bijvoorbeeld kleding en auto's. We zoeken omstandigheden om ons gelukkig te maken, bijvoorbeeld het weer of gezelligheid in een bar. We zoeken prestaties om ons gelukkig te maken, bijvoorbeeld goede cijfers op school of promotie op het werk. We zoeken naar geluk buiten onszelf, in de externe wereld. 

Het is goed het volgende te weten: de zoektocht naar geluk buiten onszelf zal altijd slechts resulteren in tijdelijk geluk.

Er was eens een man die 1 droom had in zijn leven: het laatste model Ferrari bezitten. Hij werkte en spaarde vele jaren om genoeg geld te hebben om zijn droomauto to kopen. Met focus en vasthoudendheid kun je veel bereiken. En het lukte deze man: het moment kwam dat hij genoeg geld had om de auto te betalen.

De dag dat hij naar de Ferrari dealer ging werd de man vroeg wakker, uitgelaten en enthousiast. Hij bezocht de showroom, bestelde de auto en betaalde vol trots. De auto was bijna van hem, hij hoefde alleen nog een paar weken te wachten totdat de auto er zou zijn. 5 weken later werd hij gebeld met de mededeling dat hij zijn auto kon komen ophalen.

Toen hij aankwam in de showroom en zijn auto zag, was die nog mooier en stralender dan hij zich had voorgesteld. Toen hij ging ging zitten in de bestuurdersstoel, straalde hij van geluk en toen hij de straat op reed, dacht de man: 'ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!'

Het gevoel van ecstatisch geluk bleef de hele week. De volgende ochtend reed hij weer naar kantoor en voelde zich fantatisch. Hij moest stoppen voor een rood stoplicht. Hij keek om zich heen met een trots gevoel en dan opeens komt er een gloednieuwe Lamborghini naast hem staan. “Wow”, denkt de man, “dat is echt een ongelofelijk mooie auto”. En dat is waar hij begon te denken dat hij misschien beter de Lamborghini had kunnen kopen.

Dat was het einde van zijn ecstatisch geluk……

Alle geluk van buiten is op z'n best tijdelijk geluk. Soms denk dat je dat je partner je gelukkig maakt, soms denk je dat je gek wordt van je partner. Soms is het mooi weer, soms niet. Soms zijn je kleren in de mode en populair, een week later zijn ze niet meer cool. Soms is je Ferrari de beste auto, dan wordt die titel overgenomen door een andere auto. 

Als je je geluk afhankelijk maakt van mensen of dingen of omstandigheden of prestaties, dan wordt je geluk een rit in de achtbaan. 

Door meditatie leer je je mind kennen, je gedachten. Door meditatie is het mogelijk om structureel geluk te creëren, van binnenuit. Happiness komt van binnen, zei Swami Rama, een van mijn leermeesters.

Investeren in externe dingen geeft je tijdelijk geluk. Door te investeren in je interne systeem van gedachten en emoties kun je structureel geluk krijgen. Meditatie is de beste investering die je kunt maken in je leven. 

Met Mind ur Life brengen we de beste meditatie-programma's van Azië naar Nederland. Meditatie voor volwassenen, meditatie voor kinderen en meditatie voor business. Wij hebben de passie om je te introduceren in de fundamenten van meditatie waardoor je in staat bent succes en geluk te hebben in je leven en je business!

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media