Terug naar Anton’s mind


Meditatie: controleer je gedachten, controleer je leven

woensdag, 13 mei 2020

Ons gezin had het genoegen om 5 jaar in Singapore te wonen. Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar mijn vrouw Cate en ik geloven sterk dat het leven je de juiste kansen biedt en dat, als je er klaar voor bent, je ze zult zien.

Een paar maanden nadat we in Singapore waren aangekomen, bezocht Cate een koffie-ochtend van het blad Expat Living. De organisatoren van zulke koffie-ochtenden nodigden partners (van expats) uit om elkaar te ontmoeten en er was altijd een klein programma. 

Die ochtend had Expat Living Vikas Malkani – oprichter van SoulCentre en vandaag de dag de no. 1 wisdom-coach ter wereld genoemd – uitgenodigd om wat wijsheid met de aanwezigen te delen. 

Vikas praatte over meditatie: hoe meditatie je gelukkiger, kalmer, vrijer, meer succesvol maakt; hoe meditatie een positive impact heeft op alle aspecten van je leven omdat je er meer controle over je leven door krijgt. 

En Cate was geïnspireerd, niet een beetje maar echt geïnspireerd, want ze wist dat wat Vikas vertelde waar was. Vikas eindigde zijn korte introductie door te zeggen dat hij les geeft in meditatie en hij deelde wat folders met verdere details uit.

Dus hier bood het leven een kans aan Cate. Als zoiets gebeurt, dan hebben we allemaal een keuze. Zeg je 'nee' en laat je de kans voorbijgaan of zeg je 'ja' en pak je de kans die je geboden wordt. Cate zei 'JA!' met heel haar hart en meldde zich aan voor de volgende Meditation Made Simple™ (MMS) klas van Vikas. Dat was de beste beslissing van haar leven en, zoals later zou blijken, ook voor dat van mij. 

Kort nadat Cate begon met het leren over meditatie en de mind, bezocht ik een 'free talk' van een ander zeer inspirerend programma (SoulKids™) van Vikas en ik startte daar mijn lessen van hem.

In het kort: Cate en ik leerden over meditatie (en vele andere inspirerende, krachtige programma's) en we begonnen met mediteren. Toen we Singapore verlieten, waren we beiden meditatie-leraren, gecertificeerd om les te geven in Vikas' programma's waarmee de levens van duizenden mensen zijn verbeterd. De wisdom, de technieken en de meditatie-beoefening zijn sindsdien een integraal onderdeel van ons leven en hebben ons leven zoveel beter en mooier gemaakt.  

Meditatie betekent bewustzijn. Wat je in bewustzijn doet, is meditatie. Bewustzijn vereist een gefocuste mind en onze ongetrainde minds zijn totaal niet gefocust. Iedere dag racen er gemiddeld 60.000 gedachten door de mind en de meesten daarvan zijn dezelfde gedachten als gisteren en zijn negatieve gedachten: spijt over het verleden en zorgen over de toekomst.

De normale, ongetrainde menselijke mind wordt wel vergeleken met een dronken aapje. Je weet waarschijnlijk hoe niet gefocust een aapje is en geef het beestje nu wat alcohol... Stel je voor.

Door meditatie leer je je mind kennen en verkrijg je er controle over. Zo kun je je mind  focussen op hetgeen je wilt. Meditatie heeft vele voordelen. Bijvoorbeeld voor je gezondheid. Patiënten die mediteren, genezen sneller; meditatie helpt om jong te blijven en om beter te slapen; meditatie kalmeert je hersenen en reduceert stress.

Leren mediteren is de beste investering van mijn leven geweest. Ik raad iedereen aan om de wisdom van meditatie te leren, te leren mediteren en het dan te beoefenen. Door te mediteren leer je jezelf kennen en verkrijg je het inzicht hoe je kunt leven, zoals je altijd hebt gewild.

Door controle over je mind en gedachten te krijgen, zul je die mysterieuze regel die in alle oude, spirituele wisdom-teksten voorkomt, gaan begrijpen: zoals je denkt, zul je zijn! 

Met Mind ur Life brengen wij de beste meditatie-programma's van Azië naar Nederland. Wij hebben de passie om je te introduceren in de fundamenten van meditatie, waardoor je in staat bent meer controle over je leven te krijgen!

Zeg jij JA! tegen deze kans?

- Anton

Reacties (0)

U kunt ons ook vinden via social media